سال جهش تولید با مشارکت مردم
امروز پنج شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ۱۷:۵۴
 

اخبار

تغذیه مناسب برای افراد سیگاری

سیگار حالت اکسیداتیو دارد و ریسک ابتلا به سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی - عروقی را افزایش می‌دهد، بنابراین سیگاری‌ها باید بیشتر از میوه و سبزیجاتی که حاوی منابع ویتامین C است در برنامه غذایی خود استفاده کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بهداشت و درمان صنعت نفت غرب کشور، مریم سلیمی کارشناس ارشد تغذیه بهداشت و درمان صنعت نفت غرب کشوربه مناسبت هفته بدون دخانیات  نکات  مهمی را یادآور شد .

افراد سیگاری نسبت به افراد معمولی ، به ویتامین C بیشتری نیاز دارند. مهم ترین ماده مغذی که تحت تأثیر سیگار قرار می‌گیرد، ویتامین C  است. هر چقدر بیشتر سیگار بکشید، مقدار بیشتری ویتامین C در بافت‌های بدن و خون شما از بین می‌رود. آسیبی که سیگار به سلول‌های بدن شما می‌رساند باعث می‌شود بدن شما برای خنثی کردن این آسیب، ویتامین C بیشتری نیاز داشته باشد. ویتامین C یکی از مهم ترین آنتی اکسیدان‌هاست که از بروز برخی بیماری‌ها مثل سرطان و بیماری قلبی جلوگیری می‌کند.

ویتامین C در سبزیجات و میوه های تازه و بیشتر در مرکبات (پرتقال، گریپ فروت، انواع لیمو  و نارنگی)، کیوی ، انواع توت، گوجه فرنگی ، فلفل دلمه ای، هندوانه ، طالبی ، توت فرنگی ، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز موجود است.

همچنین لبنیات (شیر، ماست، کشک، دوغ و) به طور رقابتی مانع جذب فلزات سنگین موجود در سیگار می شود که باز هم توصیه می شود مصرف مواد لبنی در افراد سیگاری نسبت به افراد عادی بیشتر باشد.


داشتن الگوی غذایی صحیح شامل میوه و سبزیجات، حبوبات، گوشت سفید (ماهی و مرغ)، لبنیات کم چرب، مغز گردو، بادام، پسته و فندق تازه و بی نمک و همچنین استفاده از میان وعده های مناسب در کنار وعده غذایی صبحانه، ناهار و شام از عوارض کشیدن سیگار می کاهد.

داشتن تنوع غذایی، استفاده کافی از مایعات (به صورت منظم هر ساعت یک استکان)، کاهش مصرف افراطی چای و قهوه جهت کاهش اضطراب پس از ترک سیگار و جایگزین کردن آن با لبنیات کم چرب همواره با مواد نشاسته ای نظیر نان و ماست و یا نان و پنیر، شیر و عسل یا شیر و خرما و افزایش فعالیت فیزیکی روزانه همراه با نفس عمیق در کاهش عوارض سیگار بسیار موثر است.

 

برخی از ترکیبات بویژه سبزیجات به دلیل قلیایی کردن محیط خون سبب کاهش دفع نیکوتین بدن می شود.بنابراین میل به استعمال سیگار را کاهش می دهند و عکس این قضیه نیز صادق است.
مصرف چای و گوشت بویژه گوشت قرمز به علت ادرارآور بودن و اسیدی کردن محیط خون باعث افزایش دفع نیکوتین می شوند و تمایل به مصرف سیگار در این افراد افزایش می یابد.

سلیمی

۷ خرداد ۱۳۹۸ ۱۲:۱۷
تعداد بازدید : ۵,۳۰۸

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید