سال جهش تولید با مشارکت مردم
امروز چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ ۰۱:۲۹

اخبار

توصیه های برای مقابله با کمر درد

دکتر سنایی :امروزه اکثر افراد میانسال جامعه با مشکل کمردرد مواجه هستند. فرقی هم ندارد کارمند باشند کارگر، ورزشکار یا خانه‌دار. همه به نوعی با این مشکل روبه‌رو هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بهداشت ودرمان صنعت نفت غرب کشور:۱۷ اکتبر روز جهانی کمر درد نام گذاری شده است. حدود۸۰ درصد جمعیت جهان در طول زندگی خود به نحوی از کمردرد رنج می برند. پس از سر درد،‌ درد ناحیه کمر شایع ترین ناراحتی در جوامع کنونی است. به همین مناسبت دکتر مریم سنائی مسئول پلی کلینیک۱۲ فروردین بیان کرد :طی دهه های گذشته اختلالات اسکلتی – عضلانی به طور روز افزون در سراسر جهان در حال گسترش می باشند و امروزه کمردرد به عنوان یک پدیده چند علتی و یک مشکل بزرگ در اکثر جوامع مورد توجه است. شیوع چشم گیر کمردرد در کنار هزینه های درمانی آن از علل توجه به کمردرد به شمار می آید.
80 تا 85 درصد ایرانی ها حداقل یکبار در طول زندگی خود کمردرد را تجربه می کنند که مهترین علت آن الگوی نامناسب زندگی مردم و بی تحرکی است.

دکتر سنائی گفت:شیوع بیماری کمردرد در زنان در سنین باروری بیشتر از سایر گروه‌ها می باشد و دلایل بیشتر این شیوع شامل تغییرات هورمونی و مکانیکی در طی بارداری، تغییرات بزرگ شدن رحم، فشار آوردن بر مهره‌های کمری، چند قلوزایی، تعدد زایمان، افزایش وزن و زایمان ‌های سخت می باشد.

دکتر سنائی افزود :عوامل مختلفی در ایجاد درد کمر نقش دارند. سندرم بی تحرکی یکی از مهمترین عوامل ابتلا به کمردرد به شمار می‌آید و گفته می‌شود بیش از 85 درصد علل دردهای عضلانی مربوط به بی تحرکی است و تغییر سبک زندگی با نادیده انگاشتن اقدامات پیشگیرانه مثل روش صحیح نشستن و کم تحرکی به مشکلی جهانی تبدیل شده است که 90 درصد موارد را می‌توان با اقدامات پیشگیرانه حل نمود.کسانی که سیگاری هستند و حتی افرادی که در معرض دود ناشی از سیگار هستند بیشتر از افراد سالم به کمر درد مبتلا می شوند.بطور خلاصه مهمترین علل کمر درد عبارتند از: بی تحرکی، چاقی، نوع شغل، مشکلات مکانیکی، مشکلات روانی، عفونت ها، تومورها و مشکلات عروقی،‌ و از این میان دردهای مکانیکی شایعترین علت کمردرد هستند.

مسئول پلی کلینیک۱۲ فروردین گفت : وضعیت ایستادن بدون تحرک بخصوص وقتی کج و نامتقارن باشد برای ستون فقرات بسیار مضر است. افرادی که با کامپیوتر کار میکنند بطور مداوم در یک وضعیت ایستا قرار دارند بطوریکه سرخم شده، دستها برروی کلید قرار گرفته و تنها انگشتان حرکت می کنند و این حالت سبب فشار بر نواحی شانه ای، گردنی شده و سبب تولید درد می شود.کاهش تحرک و کاهش دامنه طبیعی حرکات ستون فقرات منجر به سفتی و لاغری عضلات نگهدارنده ستون فقرات می شود.کار سنگین و مداوم در یک وضعیت ثابت برای ستون فقرات بسیار مضر است و بهتر است زمانی هر چند کوتاه به استراحت پرداخت.افراد چاق بیشتر از بقیه به آرتروز مهره های کمری مبتلا می شوند و در این افراد کاهش وزن اولین و مهمترین اقدام درمانی برای کمردرد است.تغییر وضعیت ناگهانی، حرکت نادرست جهت انجام کار مثلا خم شدن برای برداشتن اجسام به شیوه غلط سبب فشار به ستون فقرات کمری و بروز کمردرد میشود.

 دکتر سنائی افزود :نشستن بیش از 15 دقیقه و استفاده از صندلی هایی که اصول ارگونومی در آنها رعایت نشده است از علل مهم بروز کمردرد محسوب می‌شوند. وقتی فردی طولانی مدت می ایستد یا می نشیند پس از 15 دقیقه بافت هایش دچار افت می شوند و دیسک ها آب خود را از دست می دهند که در نتیجه مهره ها به هم نزدیک شده و نقش ثباتی ربات ها کاهش می یابد و سبب اختلال در حرکت عضلات می شود

دکتر سنائی درپایان گفت :پیشگیری از دردهای کمر یک عامل مهم جهت ارتقاء مشارکت بیشتر افراد در جامعه، کاهش هزینه‌های درمانی و بهبود مناسبات اقتصادی است که شامل: پرهیز از یک وضعیت ثابت بویژه نشستن طولانی مدت روی صندلی، اجتناب از حرکات سریع و چرخشی در ستون فقرات، جلوگیری از خم کردن تنه، پرهیز از بلند کردن اجسام سنگین به خصوص در حالت ایستاده، استاندارد‌سازی محیط کار و خانه، کاهش وزن، تقویت ماهیچه‌های ستون فقرات، پرهیز از رانندگی طولانی مدت، پرهیز از تشک‌های نرم و حجیم و استفاده از بالش‌های مناسب زیر سر می باشد. قوس پایین ستون فقرات یا همان لومبار به سمت جلو تحدب دارد و از 5 مهره تشکیل شده است و این ناحیه وزن تنه را تحمل کرده و کمردرد بیشتر در این محل احساس می‌شود و از آنجایی که اکثر صندلی‌ها فاقد قسمت حمایت‌کننده برای این ناحیه ستون فقرات هستند استفاده از پشتی طبی توصیه می‌شود.

 

۲۸ مهر ۱۴۰۳ ۱۰:۰۴
تعداد بازدید : ۸۹

نظرات بینندگان