در راستای گرامیداشت هفته جمعیت و با هدف ارتقاء آگاهی بانوان نسبت به شیوههای صحیح تربیت فرزندان، بهویژه در دوران حساس نوجوانی، جلسه آموزشی تحت عنوان «فرزندپروری و چگونگی ارتباط مؤثر با فرزندان در دوره نوجوانی» برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بهداشت و درمان صنعت نفت غرب کشور : این کلاس آموزشی با هماهنگی واحد آموزش و پژوهش و با مشارکت امور بانوان توسط مریم فریدمهر مسئول واحد سلامت روان بهداشت و درمان صنعت نفت غرب کشور در روز چهارشنبه 31اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با حضور جمعی از بانوان شاغل پلی کلینیک 12 فروردین اجرا گردید.
درابتدا جلسه، فریدمهر ، کارشناس سلامت روان مرکز، ضمن بیان ویژگیهای روانشناختی نوجوانان، به بررسی چالشهای رایج در ارتباط بین والدین و فرزندان پرداختند. ایشان با ارائه راهکارهای کاربردی، به شرکتکنندگان آموزش دادند چگونه با درک متقابل، گفتوگوی مؤثر، رعایت احترام متقابل و شناخت نیازهای عاطفی نوجوانان، ارتباطی سازنده و حمایتی با فرزندان خود برقرار کنند.
فریدمهر در ادامه افزود :ارتباط موثر والدین با فرزندان، اساسی برای رشد سالم و خوشبختی فرزندان است و تأثیر بسزایی بر زندگی خانوادگی و اجتماعی آنها دارد چنین ارتباط سالم و موثری می تواند بر موارد زیر تاثیر گذار باشد:
افزایش اعتماد به نفس: ارتباط موثر والدین و فرزندان میتواند اعتماد به نفس فرزندان را تقویت کرده و احساس ارزشمندی و امنیت در آنها ایجاد کند.
تقویت مهارتهای ارتباطی: فرزندان از طریق ارتباط موثر با والدین میتوانند مهارتهای ارتباطی مثل گفتگو، گوش دادن و بیان عاطفه را یاد بگیرند.
کاهش مشکلات رفتاری: ارتباط موثر والد فرزند میتواند به کاهش مشکلات رفتاری و اختلالات روانی در فرزندان کمک کند و زندگی خانوادگی را آرامتر کند.
ایجاد ارتباط خانوادگی قویتر: ارتباط موثر با والدین میتواند به ایجاد ارتباطات قوی تر و مستدام در خانواده کمک کند و احساس انتساب و پیوند خانوادگی را تقویت سازد.
پیشگیری از مشکلات در آینده: ارتباط موثر میتواند به عنوان یک عامل پیشگیری کننده در برابر مشکلات اجتماعی و روانی در آینده عمل کند و فرزندان را برای مواجه با چالشهای زندگی آماده سازد.
سپس فرید مهر بیان کرد :به طور کلی ارتباط موثر والدین با فرزندان، میتواند به پایداری و قویتر شدن روابط اجتماعی فرزندان در زندگی بزرگسالی کمک کند، زیرا آنها مهارتهای ارتباطی را از روی الگوهای والدینشان یاد میگیرند. داشتن ارتباط قوی با والدین میتواند به فرزندان کمک کند تا با فشارها و چالشهای روزمره زندگی مواجه شوند و به راحتی با آنها مقابله کنند. وجود ارتباط نزدیک با والدین میتواند به تأمین امنیت عاطفی فرزندان کمک بسزایی داشته باشد و احساس آرامش و رضایت در زندگی را تقویت کند. همچنین ارتباط موثر میتواند به حفظ و بهبود سلامت روحی فرزندان کمک کند، زیرا آنها احساس میکنند که دارای حمایت و پشتیبانی هستند. از سوی دیگر ارتباط نزدیک با والدین میتواند به فرزندان کمک کند تا ارزشها، اهداف و آرزوهای خود را بهتر تعیین کرده و به سمت آنها پیش بروند.
در پایان این نشست تعاملی، شرکتکنندگان سوالات خود را در زمینه تربیت فرزندان مطرح نمودند و پاسخهای تخصصی و دقیق از سوی مدرس ارائه شد. فضای صمیمی و مشارکتی جلسه، رضایت حاضرین را بهدنبال داشت و نشاندهنده نیاز بانوان به دریافت چنین آموزشهایی در مسیر ارتقاء سلامت روان خانواده بود.


