بیماری آسم یکی از شایعترین بیماری های مزمن درکودکان و بزرگسالان و از مهمترین علل عدم حضور آنها از مدرسه و محل کار است.با توجه به شیوع بالای این بیماری در دنیا و افزایش روز افزون این بیماری و عوامل خطر آن، GINA (اعتلاف جهانی علیه بیماری آسم)اولین سهشنبهماه«می» را به منظور افزایش دانش عمومی درخصوص بیماری آسم و عواملخطر آن به عنوان روز جهانی آسم نامگذاری کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بهداشت و درمان صنعت نفت غرب کشور ، بمناسبت روز جهانی آسم دکتر سبحان محسن زاده پزشک خانواده این مرکز بیان کرد : آسم بیماری التهابی مزمن و غیر واگیر ریه است،منظور از مزمن این است که این بیماری همیشه وجود دارد؛ حتی زمانی که بیمار مبتلا به آسم احساس ناخوشی ندارد.
دکتر محسن زاده گفت : علت دقیق و اصلی آسم هنوز نامشخص است ولی آنچه تا کنون روشن شده این است که اگر در خانواده ای که سابقه یکی از انواع بیمار یهای ( آلرژیک اگزما ، آلرژی بینی، آلرژی غذایی و آسم ) وجود داشته باشد، احتمال بروز آسم در چنین فردی و خانواده اش بیشتر می شود. به علاوه، تماس با بعضی از مواد حساسیت زا و محرک ممکن است سبب افزایش احتمال ابتلا به آسم شود. برخی افراد به دلیل تماسهای شغلی ممکن است دچار آسم شوند؛ مانند کارگران صنایع شیمیایی ، چوب بری، رنگسازی و... همچنین ممکن است بیماری آسم درافرادی که هیچ سابق های از آلرژی ندارند نیز رخ دهد.
وی افزود : مهمترین عوامل محیطی که می توانند سبب بروز یا تشدیدآسم شوند، عبارتند از: گرده های گل و گیاه-• عوامل حساسیت زای حیوانات (پر، مو یا پوست) • قارچ ها و کپکها •سوسک و انواع حشرات- • دود سیگار و سایرمواد دخانی مانند قلیان و پیپ- • آلودگی هوا تغییرات آب وهوایی، به خصوص هوای سرد وخشک • بوهای تند مانند رایحه (عطر و ادوکلن)- • آلاینده های شیمیایی مانند شوینده ها و حشره کش ها؛• تغییرات هیجانی شدید مانند (گریه و خنده شدید، غم و شادی مفرط، استرس)؛• عدم تغذیه با شیر مادر- و ؛ کمبود ویتامین D- • چاقی.عفونت های ویروسی (مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا) -ع• ورزش و فعالیت فیزیکی- • داروهایی مانند آسپیرین و برخی مسکن ها • مواد افزودنی غذاها و حساسیت های غذایی، به ویژه در کودکان با
محافظت و مراقبت خود در مقابل عوامل بروز و تشدید کننده آسم که در بالا ذکر شد
میتوان از بروز آسم در افراد و یا تشدید علایم آن در بیماران مبتلا پیشگیری
کرد.